10 Πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Γαλλία!

1) Κάθε χρόνο επισκέπτονται την Γαλλία περισσότεροι τουρίστες από κάθε άλλο κράτος. Ο αριθμός υπολογίζεται στα 67 εκατομμύρια, περισσότεροι δηλαδή από τον πληθυσμό της χώρας!

2) Η Γαλλία είναι η χώρα που έχει κερδίσει τα περισσότερα Νόμπελ λογοτεχνίας μετρώντας 13!

3) Ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας "La Marseillaise", γράφτηκε στο Στρασβούργο το 1792 και όχι στη Μασσαλία όπως υπονοεί το όνομά του.

4) Τα γαλλικά ήταν η επίσημη γλώσσα της Αγγλίας για περισσότερο από 300 χρόνια, μέχρι την αρχή του 15ου αιώνα. Σήμερα η γαλλική ομιλείται σε 30 χώρες!

5) Κάθε μέρα εκδίδονται 2 νέα βιβλία μαγειρικής!

6) Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη. Παράγει όση πυρηνική ενέργεια παράγουν η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία μαζί!

7) Το 2004 οι Γάλλοι έφτιαξαν 56 εκατομμύρια εκατόλιτρα κρασιού!

8) Υπάρχουν περίπου 40 χιλιάδες κάστρα και παλάτια στη Γαλλία, ενώ 9 χιλιάδες από αυτά βρίσκονται στην Bordeaux!

9) Τα γαλλικά τρένα TGV είναι τα πιο γρήγορα του πλανήτη με μέση ταχύτητα 263 χμ/ώρα και μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 574 χμ/ώρα!

10) Η παράδοση της διακόσμησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων προέρχεται από την Ανατολική Γαλλία του 16ου αιώνα. Αρχικά τα δέντρα στολίζονταν με λουλούδια και μήλα, μέχρι που η ανομβρία του 1858 κατέστρεψε την τοπική σοδειά, παρακινώντας έτσι έναν υαλουργό από το Goetzenbruck, ένα χωριό πάνω στον ποταμό Moselle να φτιάξει γυάλινα διακοσμητικά, πρακτική που εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.