Τα κορυφαία δωρεάν αξιοθέατα του Λονδίνου

Εξερευνήστε την όμορφη πόλη, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία


Μπορεί μια απόδραση στο Λονδίνο να σας ακούγεται πολυδάπανη, η πρωτεύουσα της Αγγλίας, όμως, σας υποδέχεται με μια σειρά από δωρεάν αξιοθέατα και δραστηριότητες, που θα σας ενθουσιάσουν.

Ιστορία, τέχνη, μουσική, φαγητό και διασκέδαση για τα παιδιά είναι μερικά μόνο από όσα μας παρουσιάζει το Conde Nast Traveler. Ανακαλύψτε τα!

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Υπάρχει κάτι για όλες τις ηλικίες εδώ, είτε αγαπάτε τους δεινοσαύρους, τα κοσμήματα ή μια ήσυχη στιγμή υπαίθριο κήπο. Αν έχετε παιδιά, επισκεφθείτε το γραφείο πληροφοριών για μια ξεχωριστή δωρεάν ξενάγηση, που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες.

Harrods

Πότε ένα πολυκατάστημα αποτελεί αξιοθέατο από μόνο του; Όταν είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης! Το Harrods φιλοξενεί στην θεαματική του έκταση 330 ξεχωριστά τμήματα. Θα μπορούσατε να περάσετε όλη την ημέρα κάνοντας βόλτα στους επτά ορόφους του, έχοντας μαζί σας έναν από τους μικρούς χάρτες που θα βρείτε στην είσοδο. Δεν χρειάζεται να έρθετε σε αυτόν τον πολυτελή παράδεισο με γεμάτο πορτοφόλι. Αντιμετωπίστε τον σαν ένα ζωντανό μουσείο, όπου θα δείτε από κοντά εκατομμύρια μοναδικά «εκθέματα».

Δείτε ένα γύρισμα στο BBC



Μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το Oxford Circus είναι το BBC Broadcasting House, όπου μπορείτε να είστε στο ακροατήριο, παρακολουθώντας τα γυρίσματα εκπομπών, όπως το Nevermind the Buzzcocks ή Listomania. Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας online, αλλά θα πρέπει να βιαστείτε γιατί οι δημοφιλείς εκπομπές γεμίζουν γρήγορα.

Η Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων



Μια απόδραση στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια των γιορτών θα σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων, Winter Wonderland, στο Hyde Park. Ιδανική για μικρούς και μεγάλους, φέτος θα διαρκέσει από τις 21 Νοεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου. Θα χρειαστεί να πληρώσετε για να ανεβείτε στον τροχό ή στο «Βασίλειο του Πάγου», η είσοδος, όμως, είναι δωρεάν.

Αγορά Borough

Η φημισμένη Borough Market έγινε 1.000 ετών το 2014, αλλά παραμένει η πιο «ζωντανή» αγορά τροφίμων του Λονδίνου! Δοκιμάστε τα τυριά, τα γλυκά και κάθε είδους gourmet εδέσματα από την Τετάρτη ως το Σάββατο, ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη η αγορά ανοίγει για μεσημεριανό.

Δείτε από κοντά διάσημους σε μια κινηματογραφική πρεμιέρα


Αν λατρεύετε τους διάσημους και ένα από τα όνειρα σας είναι να αποκτήσετε ένα τους αυτόγραφο, μην παραλείψετε μια επίσκεψη το Leicester Square, όπου πραγματοποιούνται συχνά κινηματογραφικές πρεμιέρες.  Ελέγξτε από πριν τη λίστα με τις επερχόμενες εκδηλώσεις και βρείτε τη δική σας θέση δίπλα στο κόκκινο χαλί.

Ο παιδότοπος της Νταϊάνα

Αν ταξιδεύετε στο Λονδίνο με τα παιδιά σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επισκεφτείτε μια παιδική χαρά. Μια από αυτές είναι αφιερωμένη στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και εμπνευσμένη από τον Πίτερ Πάν. Το τεράστιο πειρατικό πλοίο στον κέντρο και οι μικροί κήποι γύρω του θα ξετρελάνουν τα αγγελούδια σας.

Επισκεφθείτε την Βασιλική Όπερα

Εάν έχετε ονειρευτεί να δείτε μια παράσταση στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, αλλά δεν σας το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, επισκεφθείτε την μια Δευτέρα για ένα δωρεάν μεσημεριανό ρεσιτάλ. Μπορείτε να κάνετε κράτηση της θέσης σας από το διαδίκτυο ή την ίδια μέρα από τα ταμεία της Όπερας.

Βρετανική Βιβλιοθήκη

Φιλοξενώντας μια συλλογή με περισσότερα από 150 εκατομμύρια βιβλία, η Βρετανική Βιβλιοθήκη προσφέρει αναγνώσματα κάθε ενδιαφέροντος. Οι λάτρεις της ιστορίας θα δουν την Magna Carta, χειρόγραφους στίχους του John Lennon και πολλά ακόμα σπάνια αντίτυπα.

Πάρκο Hampstead Heath

Οι Λονδρέζοι αγαπούν το πάρκο Hampstead Heath και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό! Υπάρχουν τρεις λίμνες κολύμβησης, ένας μικρός ζωολογικός κήπος με δωρεάν είσοδο και πολλές παδικές χαρές. Παράλληλα, η πρόσφατα ανακαινισμένη βίλα Kenwood διαθέτει μια συλλογή εντυπωσιακών έργων τέχνης. Θα φτάσετε εδώ με λεωφορείο από το κεντρικό Λονδίνο και θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης, αλλά και τη μαγευτική θέα της πόλης. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.